Sunday, January 12, 2014 1 comment

2014 Perlumbaan Menggetirkan Liga Perdana Inggeris

Salam Maulud Nabi

Seperti yang anda tahu EPl atau Liga Perdana Inggeris adalah antara liga yang paling klismen Dan mendebarkan didunia yang sementara ini. Semua club-club yang bersaing tidak Kira kerdil atau besar berlumba-lumba menunjukkan aksi terbaek.  So tidak heran la club gah seperti "Manure" kecundang beberape Kali didalam kancah liga perdana ini.

Pada pagi esok, hari selasa jam 0400 pagi perlawanan antara Aston Villa menentang club yang pemainnya sudah melepasi fasa keremajaan iaitu Arsenal bakal menyaksikan cabaran terhadap ketahanan mental pemain-pemain Arsenal. Kemenangan yang telah digapai oleh pesaing-pesaing kejuaraan liga iaitu Chelsea, Man City, Dan Liverpool telah memberi tekanan yang dahsyat kepada kem Arsenal. Mereka memerlukan kemenangan bagi memastikan mereka tidak keciciran mata dan peluang untuk memenangi liga sentiasa didalam zon positif.

Jika kekalahan memihak kepada mereka, kehilangan Mata adalah salah satu kerugian tetapi kerugian yang amat teruk adalah kecederaan mental pemain.

Konklusinya Kemenangan perlu dicari Arsenal bagi mengelak malapetaka yang lagi besar.

Sekian. Terima kasih.

COYG!!!


Tuesday, March 15, 2011 2 comment

AIMAN AJMAL

Buat pertama kali gua jadi kurang ajar, perkara yang tersangat-sangat onar di dalam sejarah kerjaya gua. Berblog di waktu kerja, seperti menodai hak Jemi halim. Gara-gara Aiman , gua berani mengarang demi kebajikan para pembaca yang setia di SuaraBig4. Bukan pengecut bak Brandon dan Ahmad Syafiq Tokey, hanya pandai bersembang lebat di meja makan MAMAK, tapi batu di atas kertas. What the bro??

Jangan cakap banyak, sahut cabaran Aiman!!!!


"Apa guna piala kalau hilang seni"
Monday, March 14, 2011 3 comment

Blog is activating NOW!!!!!

To all authors,

Please start to post something new or this blog will be close forever. The fans are waiting our new post and they are excited to enjoy it. I know most of us are busy to do internship but this is one of our Amal Jariah to give information that good for everyone. If you love this blog please react as fast as possible.

Sincerely,
Aiman Ajmal @ Brontorquer

Please visit me at :
dilemmamanjasayang
freakysunday
Sunday, November 7, 2010 2 comment

tahniah liverpool

tahniah kepada liverpool kerana menang match tadi. harapan aku supaya liverpool akan terus bersemangat memanjat tangga liga dan bukan hanya bersemangat mengalahkan pendahulu liga, kemudian lost semula.

ah. pedulik hapa aku. lepak ngan kekasih hati lagi best. lisa sayang, hari ni kita nak lepak kat mana ye ?

Thursday, September 30, 2010 2 comment

Perlawanan menarik untuk ditonton.

Wednesday, September 22, 2010 3 comment

sahih!!!

sah. sahih. tidak dapat tidak. chelsea akan menang semua piala tahun ni.
congratulation!!!
chelsea memang tiada pencabar. tiada tolok banding.
hebatnya pasukan chelsea bagaikan mitos orang-orang greek dulu.
mungkinkah player-player chelsea ini demigod bolasepak semuanya?
sah. tahun ini semua pertandingan akan dibolot oleh kaum terhebat ini.

setelah memenangi community shield di awal musim hari itu. chelsea terus mengganas.
mendahului carta liga Inggeris. mendahului dengan 4 mata di depan pasukan Arsenal Wenger.
won 5 out of 5 matches.  dengan perbezaan gol mencecah angka 20.
gagah. dan terus gagah. membolosi jaring lawan dan awek kawan dan lawan. wah wah wah.

semalam 
chelsea berada di jalan yang lurus untuk memenangi Carling cup.
wah wah. membaham abang-abang newcaslte. 4-3. wah wah wah.
lantas menyingkirkan lawan nya dari persaingan. aku kagum.



*rekaan semata-mata. tiada kaitan dengan yang hidup atau dah mati. harap maklum.
arakian. terima kasih.

wah wah wah
Tuesday, September 14, 2010 1 comment

entri abis raya

oleh kerana penulis lain masih lagi sibuk mengumpul duit raya, aku terpaksa check in awal menyambung tugas mengupdate blog.

frust gak aku tak dapat tengok spurs men live. daripada tengok manure, baik aku tengok inter ye tak?





Thursday, September 2, 2010 3 comment

Entri Sempena Merdeka


Patin masak tempoyak hidangan digemari PM


 KUALA LUMPUR: Ikan patin masak tempoyak dan daging salai masak lemak antara hidangan pembuka selera yang sentiasa dinantikan Datuk Seri Najib Razak sepanjang Ramadan.

“Saya tidak cerewet memilih juadah berbuka atau sahur tapi saya pentingkan selera... rasa sedap itu yang penting,” kata Perdana Menteri kepada Berita Harian. 

sambungan berita klik disini..



 

Tuesday, August 31, 2010 3 comment

Entry Sempena Merdeka : Episod 3

ocu tiba-tiba keluar bersama Abang Long memakai jersi Man Utd..Angah kelihatan keliru berserta dengan ketakutan..

Abang Long: sape kacau ocu?jawab-jawab..Angah..ko ek yang kacau?

Angah: mane ade Abang Long..Papa yang buat..(papa senyum sinis sambil menonton televisyen)

Ocu: Angah yang buat Abang Long..

Papa: Along, Ocu..tunggu Papa jap..kite ajar sket budak ni.. (papa meluru ke kamar)

sejurus keluar, Papa, Abang Long dan Ocu mengerumuni Angah..

Angah tidak mampu berbuat apa-apa..


jemi xbersalah..

p/s: bukan nama sebenar

2 comment

Entry sempena Merdeka : EPISOD 2

....Tiba-tiba angah pun datang..

Angah : Papa, ocu anak haram ea? Patutla Man u main cam haram (sikap angah tak sama macam adik/ocu, angah lebih suka memanggil ayahnya PAPA)
Papa
: Angah, tak payahla nak manja2 dengan papa. Tension syial.


......Ocu kemudiaanya berlari-lari anak menuju ke kamar. Merajuk agaknya........


Angah : Kenapa nak emo-emo papa? Team kesayangan papa kan dah menang, 3-0 pulak tu.
Papa
: Mana tak bengang angah, yang score Rooney, Nani & Berbatov. Papa nak tengok West Ham sumbat gol sendiri, paham????!!!!!!


Perbualan terhenti seketika.........................











Said Christopher Samba, " Kemerdekaan bukan terletak pada Jemi Halim, tapi ketulusan jiwa seseorang untuk menghargainya"